Yksi niistä oli erikoinen: se koostui Suomen kauneimmista naisista. Se oli missiraamis, jota johti Matin vaimo! Kuulinkin siitä vasta jälkeenpäin. Harmi etten päässyt siihen. :) Sen sijaan professori Leisola sijoitti minut, ilmeisen profeetallisesti, teologeille (jota lähdin opiskelemaan 12 vuotta myöhemmin) tarkoitettuun ryhmään. Tämä raamattupiiri oli huippu hieno kokemus, jonka aikana pieni ryhmämme teki jännittävän matkan evankeliumien maailmaan.
Erilainen raamattupiiri
Tuntui jännittävältä istua viikko toisensa jälkeen sellaisen miehen kodissa, joka kiersi luennoimassa ympäri maailmaa ja oli tunnettu henkilö tieteen eturintamassa. Hänellä oli suhteita eri alojen huipputiedemiehiin. Leisola oli siihen aikaan biotekniikan dosenttina Sveitsissä ja biotekniikkaohjelman asiantuntijana Euroopan Unionissa. Kaiken sen kiireen keskellä hän ajatteli meitä opiskelijoita: paneutui ja antoi aikaansa. Hänen kotinsa oli täynnä lämpöä, välittämistä ja rakkautta.
Oli mielenkiintoista kuulla, kansainvälisesti tunnustetun kemistin näkökohtia evankeliumin tapahtumiin. Ne yllättivät joka kerta, ollen tuoreita ja uusia, lähestyen pyhiä tapahtumia toisenlaisilla metodeilla mitä teologit yleensä käyttivät. Matin syvä ja erinomainen raamatuntuntemus teki myös vaikutuksen.
Esimerkki raamattupiiristä: Matti esitti tieteellisen tarkasti viinin valmistamisen biokemiallisen prosessin tapahtumat. Kun tämän miniluennon jälkeen siirryimme Jeesuksen mukana Kaanan häihin, missä Vapahtaja ohittaa luonnonjärjestyksen; siis tuon monimutkaisen kemiallisen prosessin - luoden "pikamenetelmällä" erinomaista viiniä - niin se jos mikä sai nuoren miehen, ja saa edelleenkin, nyt jo hieman vanhemman painoksen, hämmästelemään Kristuksessa tapahtuneita Jumalan moninaisia luomistekojen ihmeitä. Jos Jeesuksella on valta tuottaa hetkessä maukasta viiniä, niin tämä sama, luonnonjärjestyksen ylittävä valta, ulottuu myös kuoleman yli; haudassa olevaan Lasarukseen ja aina aikojen alkuun saakka: luomisen ihmeellisiin tapahtumiin.
Huipputiedemies pitää evoluutiota uskontona
Matin tieteellinen tutkimustoiminta liittyi biotekniikkaan, erityisesti entsyymeihin ja mikrobeihin. Hän oli, ja on edelleen oman alansa johtavia tutkijoita, ei vain Suomessa, vaan maailman laajassa tiedeyhteisössä. Sen voi havaita hänen meriiteistään.
Raamattupiirissä hän kertoi evankeliumien äärellä myös siitä, miten hänen matkansa tiedemiehenä kulki epäilemään lähes jumalaisen aseman saanutta evoluutioteoriaa. Luonnontieteen käytännön tutkimustyöläisenä hän joutui kohtaaman sen todellisuuden mihin evoluutioteorian väitteet käytännössä kohdistuvat. Leisola hämmästeli "objektiivisuuteen" pyrkivää tiedeyhteisöä, jonka valtauoma oli lukkiutunut evoluutioteorian äärelle ja piti oikeina vain niitä oletuksia, jotka ovat rakennettu tästä näkökulmasta käsin. Maailmansyntyyn liittyvästä teoriasta, ja vain(!) teoriasta, oli vähitellen syntynyt tiedeuskonto, jolla on oma papistonsa, dogmatiikkansa ja kulttinsa - ja sitä vastaan ei saanut esittää kritiikkiä.
- Yhä useammalle tästä darwinistisesta materialismista on tullut uskonnon kaltainen, ja heidän reaktionsa kritiikkiin ovat todella voimakkaita, professori Leisola totesi tänä vuonna Aalto-yliopiston Aino-lehdelle (13.3.2014). Näin hän valisti meitäkin, ysäriluvun raamattupiiriläisiä.
Lue hyvä kirja
Voi kuinka kiitollinen olen tuosta yhdestä vuodesta Matin raamattupiirissä. Se vahvisti uskoani Raamattuun ja antoi mukaan sellaisia eväitä, joista riittää ammennettavaa edelleenkin. Nyt, kun tapahtumasta on kulunut jo yli 20 vuotta, ja professori Leisola on siirtynyt eläkkeelle, hän on kirjoittanut seikkailukirjan, joka ei ole tarua vaan totta. Se on osuvasti nimeltään: Evoluutiouskon ihmemaassa. Kyseessä on omaelämänkerta, jossa hän kuljettaa lukijansa maallikkotajuisesti tiedemaailman kulisseihin. Omassa hyllyssäni kirja jo on! Erinomainen opus. Suosittelen!!!!!
Kirjan julkistamiseen liittyen Leisola on lähtenyt "kiertueelle", jossa hän kuljettaa kuulijansa sellaisten näkökulmien äärelle jota harvoin kuulee. Se luentomatka on niin mielenkiintoinen, että halusin linkata sen myös sinun arvioitavaksesi. Katso ja tempaudu mukaan mielenkiintoiseen luentoon!
Kiireisimmille tai asiaa vierastaville vinkiksi: professori Leisolaa voi kuunnella, samaan teemaan liittyen, radiohaastattelun kautta. Se menee lyhemmän kaavan mukaan ja löytyy tästä. Haastattelu alkaa kohdasta 30.21min, kestää vajaan puoli tuntia.